Föredrag: Christian Guttmann | Hur kommer AI att förändra hälso- och sjukvården?

Den artificiella intelligensens intåg i sjukvården

Hur kommer artificiell intelligens att förändra hälso- och sjukvården?

Christian Guttman

Adjungerad professor (assoc.) vid Universitetet i New South Wales, Australien. Adjungerad forskare vid Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME), vid Karolinska Institutet. VD för HealthiHabits.com och grundare Nordic Artificial Intelligence Institute of Health.

Han har en omfattande kunskap och forskningserfarenhet i gränssnittet mellan artificiell intelligens och hälsa, med mer än 20 års erfarenhet av såväl forskning som industriella frågor. Medverkat vid initieringen av projekt inom området artificiell intelligens, datavetenskap och analytiska metoder vid BT, IBM och HP – i nära samarbete med intressenter inom hälso- och sjukvårdsmyndigheter, sjukhus, farmaindustrin, patientföreningar och primärvården. Han har medverkat till mer än 50 internationellt publicerade vetenskapliga arbeten, böcker och har åtta patent rörande hälsoaspekter på artificiell intelligens. Doktorsexamen (PhD) i ämnet vid fakulteterna för Medicine, Nursing and Health Sciences och Information Technology vid Monash Universitetet i Australien samt två Masterexamina i Computer Science och Psykologi från svenska och tyska universitet. http://www.msd.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s