Sylvia Schwaag Serger, innovationsdirektör VINNOVA

Sylvia Schwaag Serger med rötter i USA, Tyskland och Kina kom till Sverige när hon var 27 år. I intervjun delar hon sin tankar om hur Sverige kan stärka sin innovationskraft.

EXEMPEL PÅ FRÅGESTÄLLNINGAR:
– Vilken förnyelse krävs av svenska universitet för att de på ett bättre sätt ska kunna vara med och bidra till svensk innovationskraft?

– De stora företagen blir allt färre i Sverige men spelar en mycket viktig roll för innovationsklimatet. Vad kan göras?

– Sverige behöver utländsk kompetens. Men globalt rörliga personer med värdefulla kunskaper väljer andra karriärdestinationer. Varför?

– Hur kan svenska universitet och företag bli bättre på att ta tillvara på och värdesätta mångfalden som finns i vårt land?

OM SYLVIA SCHWAAG SERGER:
Sommarpratade 2011 i P1.
Har tillbringat två år i Peking som analytiker åt svenska regeringen. Med rötter i USA, Tyskland och Kina kom hon till Sverige när hon var 27 år. Morfars far var kinesisk lantadel med åtta fruar, morfar var med och byggde upp Silicon Valley och pappas familj var tyska grisbönder. Sylvia ansvarar för internationella frågor på innovations- och tillväxtmyndigheten Vinnova. Hon forskar också om Kinas ekonomi och teknikpolitik vid Lunds universitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s